ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голяма чуждестранна компания стъпва в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 08.12.2021Коментари (0)21381
Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното кралство разкрива постоянен офис в Пловдив. Това си намерение презентираха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

От компанията, до момента базирана само в столицата, споделиха, че са избрали Пловдив заедно с още два града в страната, където да разрастват дейността си. Пловдив засега ще е и единствен в Южна България, заради водещата си роля в аутсорсинг и IT бизнес екосистемата на страната. Endava вече е започнала да наема IT специалисти в Пловдив. За 5 години, откакто са в страната, инвеститорите вече разполагат с над 300 служители, които разработват, внедряват и поддържат различни софтуерни решения от най-ново поколение.

"През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava в София, планираме бърз растеж и в Пловдив“, отбеляза Дариус Стефан, мениджър на Endava в България.

"В момента търсим да наемем хора с опит в различни технологии – Java, .NET, Python, както и бизнес анализатори и тестери, като непрекъснато отваряме и обявяваме на нашия сайт нови позиции.“ допълни Николай Пенев, който ръководи отдел "Бизнес анализ“ на Endava и екипите на компанията в Пловдив.

Стефан Стоянов подчерта пред инвеститорите, че пандемията не е попречила на Пловдив да се развива, а само е забавила темповете. "Градът расте изключително бързо заради добрите възможности за работа и високото качество на живот. Има голяма динамика на нови инвестиции в индустриалните зони в сектора на бизнес услугите и туризма“, каза той и допълни, че във все повече социални и икономически показатели града изпреварва София, което пък от своя страна привлича компании като Endava в региона.

Той изнесе и водещи данни, важни за бизнеса, като например потенциала за разрастване на нови работни места - до 5 хиляди следващите 5 години, както и нарастващото младо население, което от своя страна става неизменна част от бранда на града и води до позитивна нетна миграция. 

По време на срещата бяха маркирани и бъдещи възможности за сътрудничество с  община Пловдив, а от IT компанията заявиха, че имат готовност да работят за развиването на местната IT общност, да предлагат различни стажантски програми, също и в организирането на конференции и срещи в техническия сектор.

Endava вече 21 години обслужва водещи световни компании в сферите на плащания и финансови услуги, телекомуникации, медии, технологии, потребителски продукти, търговия на дребно, мобилни услуги и здравеопазване, давайки им възможност максимално бързо да се възползват от най-новите бизнес модели и пазарни възможности. Компанията има офиси в 21 държави и над 9500 служители.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: