ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Артистично музикален фестивал на ''40-те извора''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 12.07.2005Коментари (1)4818
©
PsyTech Team организира артистично-музикален фестивал “Мати Земля”

Дати : 12,13,14 август 2005

Място : Ловно-стрелкови комплекс”40-те извора” (близо до Асеновград)

Цел : Като основна цел на това мероприятие е събирането на артисти и хора занимаващи се с изобразително, музикално, танцово изкуство, мултимедия и други съвременни форми на изява под открито небе; среща и обмяна на опит на творци от България с този на иностранните им колеги;представяне на последните тенденции в електронната музика и култура пред публика ; първично и непосредствено обвързване на човека с природата

Името : Мати Земля (Майката Земя) в славянската митология е почитана наравно с боговете, но по-вероятно е едно от основните начала — земята.

На Мати Земля е отдавана изключителна почит, поради жизненоважното й значение за тясноземеделските славянски общности. Изцяло от нея е зависела реколтата, следователно храната и оцеляването на рода. В същото време тя е осигурявала и вечен подслон за тленните останки на мъртвите, т.е. пряко зависим от нея човек е бил през целия си живот, а и след смъртта, защото състоянието на мъртвото тяло директно е рефлектирало върху състоянието на душата — стопанин.

Участниците :Като основен гост на фестивала е Гоа Гил – Goa Gil (САЩ / Avatar records) – един от най-титулуваните артисти в транс музиката и електронната сцена като цяло. Започва кариерата си през 70-те години в Индия , където свири на китара в рок-група , през 80-те той открива Electronic Body Music (електронна музика за тялото - буквално) , ню- уейв , индъстриъл , хип-хоп и с интересни методи за обработка на тези стилове музика , той и други пионери на транс музиката поставят началото на стила познат като ГОА Транс. Той става и един от първите ДиДжеи представящи транс музика на легендарните партита в местността Гоа – Индия. Вече над 50 годишен той ще се представи пред българската публика с уникален за нашите географски ширини 24 (!!!) часов сет на 13.08. или както сам нарича собствените си прояви “Redefining the Ancient Tribal Ritual for the 21st Century” (Редефинирайки древният племенен ритуал за 21-вият век - буквално).

Кемик-Ал - Kemic-Al (Малта / Butterfly Records) – човекът стоящ зад този псевдоним е Алдо Ломбарди. Един от пионерите на транс музиката в Малта , основен двигател на малката , но сплотена сцена, в тази страна. Започва професионалната си кариера с организиране на партита в Малта , а сега е насочил силите и средствата си в композирането на електронна музика. През 2004-та година излезе дебютният му албум , също така множество негови композиции са включени в различни компилации издавани в цял свят. Сега той представя таланта си у нас , по неговите думи той очаква с огромно нетърпение срещата си с нашата публика.

Лев СобоЛев – LevSoboLev ( Русия / Atarax ) – роден през 1971 год. в Санкт-Петербург , той има зад гърба си музикално и техническо образование , които му спомагат в дългогодишната му работа като радио-водещ , ДиДжей , композитор. Понастоящем той живее и работи в Германия.

Психоз – Psychoz (Македония / Avatar Records ) – проекта стартира през 1995 и композира в различни стилове на електронната музика , следва договор с Avatar Racords , където издават своята музика. Добива известност не само в родната си държава Македония , но и в цяла Европа , Азия и Америка.

Макс-и-Мукс - Max-i-Mux (Македония / Logistics ) – той има доста интересен , твърд и неподражаем стил на смесване на музиката, един от най-талантливите представители на македонската електронна сцена . Точно заради тези си умения той беше поканен за участие на фестивала “Мати Земля”. Общителна и позитивно настроена натура , винаги готов да приеме предизвикателствата на настоящето.
Дишам – Disham (България) - Климент и Филип работят заедно повече от шест години.

"Самоделия" е един от първите техни проекти. Работейки с няколко инструменталисти, те експериментират с електро-акустичен звук. "Самоделия" участва в много събития на открито и закрито, също така открива основната сцена на международния транс фестивал XPO2002 до язовир Пчелина.

Задълбочаващото се познание довежда до по-сериозни представи за звук и перформънс на живо. В резултат се появява “Мана”. Ориентиран по-скоро към свирене на живо, проектът подчертава интерактивната връзка между основните елементи на едно парти: публиката, обстановката и музиката.

Следват участия в разнообразни събития като Vortex Open Air Festival, Convent Open Air Festival , Boom Festival 2004 (Португалия) и много други.

Нова посока на вдъхновението и необходимостта от пътуване из света довеждат до проекта “Дишам” (2004). Тяхното творчество вече е добре познато и отвъд границите нашата родина.

Gain Reduction (България
©
/ PsyTech Team) – зад името стоят Венцислав Стоев и Ангел Димитров от Пловдив. Работят заедно в музикални проекти от 98 , а преди това поотделно се занимават с рок-музика . Двамата са завършили музикалната академия в Пловдив - специалност "Класическа Китара" . Увличат се по електронна музика в края на 90-те . Малко по-късно започват да творят като Gain Reduction и от тогава насам се налагат като един от водещите проекти на българската транс сцена.

Те са част от неформалната организация PsyTech Team , занимаваща се с популяризиране и развитие на транс музика и култура в България. В момента Gain Reduction работят усилено , имат участия на десетки партита в България с изпълнения на живо и като диджеи. Наскоро се завърнаха от Македония , където бяха поканени за участие на фестивал край град Велеш. По думите на тамошната преса и публика участието им е било повече от успешно.

Втората сцена ще бъде представена от нови и много талантливи български проекти , за които тепърва ще се чува. По този начин ще дадем поле за изява на новото поколение български композитори на електронна музика.

Декорация и визия : мястото ще бъде преобразено изцяло по ръководството на двама наши изявени артисти в областта на декорацията представящи се със псевдонимите Andonasty (Chironex) и Pastora.

Със специален огнен пърформанс ще се представи Християн Груйевски (Македония) – той ще покаже своите “огнени 3D обекти”. Укротяване на огъня по един уникален и особено красив начин.

Мястото на събитието е избрано също не случайно. Комплекса се намира в полите на Родопите и от него се открива неописуема гледка към свещените планини , люлка на митичният музикант Орфей. Същевременно мястото е добре благоустроено и предлага на посетителите си бунгала , хотел , ресторант , басейн , медицински пункт, паркинг и всички други необходими неща за приятно прекарване. Предимство е и непосредствената близост с Асеновград (на 6км. от града по посока Кърджали).

На желаещите да използват своите палатки ще бъде предоставено съответното място да сторят това, а специално подбрана за случая приятелски настроена охрана ще бди за безпроблемното протичане на фестивала.

За максимално улеснение в превоза са предвидени специални автобуси , които ще тръгват от град Пловдив.

Plovdiv24.com е официален медиен партньор на събитието и ще го отрази за вас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Andon
на 12.07.2005 г.
0
 
 
Strahotno,Psytech Team!Radvame se che uspiahte!Jelaia na vsichki hora silni izjiviavania!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: