ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандален бизнес възкръсва покрай евтините полети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 07.04.2007Коментари (0)3693
Покрай нашествието на евтини авиопревозвачи на нашия пазар е на път да възкръсне и бизнесът на скандално известен човек, чиито фирми досега измамиха доста хора. Матиас Поранске, собственик на скандално известната "Изифлай" и на "София Ер Лайнс", е почнал да продава билети под името Fly Mondo за маршрута София-Берлин, които струват 97.30 евро отиване и връщане с всички включени такси, съобщи сайтът Investor.bg.

Срещу Поранске у нас се води следствие заради многото жалби на хора, които си купиха билети за "Изифлай" и не можаха да ги използват. Тази "авиокомпания" направи миналата година само един полет Пловдив-Берлин и спря да работи. През 2001 г. Поранске като собственик на "София Ер Лайнс" твърдеше, че ще организира суперевтини полети до много световни столици.

Този път Порански е използвал за уловка започналите наскоро полети на нискобюджетната немска "Джърмануингс", които обаче са до Кьолн. Той е сключил договор, с който наема от "Джърмануингс" самолет и започва да извършва с него чартърни полети всеки петък. Самолетът ще излита от Берлин в 22.30 ч., ще каца в София в 1.55 часа през нощта и ще излита обратно за Берлин в 2.40 часа, за да пристигне там призори в 4 часа.

Сайтът на Fly Mondo е направен така, че като цветове, визия и интерфейс да наподобява този на "Джърмануингс". На началната му страница има снимка на самолет с логото на немската компания. Сайтът обаче е правен в България и въпреки приликата няма линк между него и сайта на "Джърмануингс". На сайта на Поранске има отправка към документ, според който берлинското летище "Шьонефелд" е сключило договор с "Джърмануингс" за чартърни полети. Има и съобщение, според което Fly Mondo ще почне да продава билети за полети на "Джърмануингс" до Кьолн от 21 юни.
Според Investor.bg от фирмата майка на "Джърмануингс" са коментирали, че взаимоотношенията им с Поранске се изчерпват с договора за наемане на самолет от тях и са изразили учудване, че срещу него се води следствие в България. По принцип такива договори са ежедневие в авиацията. "Изифлай" например бе наела самолети от "Хемус Ер". Не се знае какво мислят в "Джърмануингс" за намерението на Поранске да продава билети за техни полети. Компанията няма представителство у нас, а вчера в Германия бе неработен ден.

От летище София коментираха, че всяка фирма може да сключи договор с тях за чартърен полет, но за 18 май 2007 г. не са получавали заявка за чартърен полет до Берлин. Не е проблем обаче това да се направи няколко дни преди самия полет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Сериалът "Чернобил" 2019
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: