ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Галактически вести с пловдивски адрес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:50 / 27.03.2006Коментари (3)3789
©
Следват галактически вести с пловдивски адрес: Парцели на Луната се продават в новооткритото през седмицата представителство в Пловдив на Лунното посолство. 40 лева е цената на приблизително 4 декара от Лунната повърхност, а терени се продават и на Марс и Венера, както и на спътника на Юпитер – Йо. Повече от 300 са българите, които досега по Интернет са си закупили имот в Космоса от международната организация Лунър Ембаси или Лунното посолство. Основава го калифорниецът Денис Хоуп през 1980-та, като се възползва от липсата на стриктни условия за собственост върху космическите тела в международноправните нормативни актове, позволила му да реализира подобен бизнес. Той обаче е легален, твърдят от централата на Лунното посолство и от първото му българско представителство в Пловдив. Клиентите получават нотариален акт за имота си, лунна карта с парцелите, както и Лунната конституция – за много от познатите ни космически тела са създадени такива сборници с правни норми. Коментар на Любомир Стойчев за цените на лунните терени, за галактическата дипломация и романтичната непостижимост на Космоса.

Луд съм бил, присмиват ми се колегите, че ще си купувам имот на Луната. 40 лева за 4 декара на Луната, плюс платени данъци и пощенски разходи за получаване на нотариалния акт – какво му плащаш? Какви включени данъци, ще питате. – Данъци за Лунното правителство, които отиват за изследвания и опознаване на Вселената. За космичеки изследвания – грънци – си мислите вероятно, все едно сте сигурни къде Ви отиват Земните данъци. Да, ще пазарявам парцела с хубава гледка към Земята, докато е останало място на видимата страна на Луната, че после как ще му хвърлям по едно око вечер? Няма да сменям номерата на Трабанта – с парите ще купя теренчето, а след това ще си платя направо за галактически табели, за да пропусна Земните опашки. За личната карта – същото – от Лунното посолство планират да издават и паспорти на всички лунни жители. А те вече са повече от 3 милиона по света – сред тях са Мик Джагър от Ролинг Стоунс, двама бивши амеикански президенти, дори покойният папа Йоан Павел Втори. Това разказа първият Лунен посланик в България 29 - годишният Костадин Станчев. И той е учил в Пловдивския Университет, само че Инженерна физика, работил няколко години в САЩ и имал късмета след много перипетии да стане представител на Лунното посолство у нас. Самият той от години владее космически терени:

Българите сме скептични, ще направим груба сметка и ще решим, че милиони долари са събрани от милиони хора по света, без да е имало реална продажба. Човек обаче сам решава дали с 40 лева да не си купи мечти, които са безценни, и които при това могат някога да станат реалност: колко му е на Луната да се окажеш съсед с Анджелина Джоли или Кристина Агилера, примерно. Ще и потрябва я малко захар, я олио и комшулукът ще се развие в едно дългогодишно приятелство или любов. Като казах комшулук, съседите дето денонощно тропат и пробиха дупка в тавана на банята, който и без друго се разпада от влагата – съседите и апартамента ги зарязвам веднага, само да измислят как да се живее и да се пътува до Луната. А то вероятно ще стане скоро. Температурите изглеждат преодолими, разстоянието до Земята – също. На кратерите сме свикнали от Земните дупки по улиците. И да не заселим светилото скоро, на това ще се радват децата и внуците, които ще имат имотче на Луната за малко пари. Това е и хубав подарък за жена, която харесваш, но не можеш да и купиш кола, примерно.

С договор на ООН от 1967-ма се забранява националното присвояване на космическото пространство, Луната и други небесни тела, както и окупацията им и държането на оръжиие там. Освен тоталната демилитаризация, задължение на всички държави е да пазят околната среда за бъдещите поколения и да работят за развитието на космическите съобщения, енергетика, медицина и геодезия. Твърди се, че в недрата на Луната грубо казано присъства цялата Менделеева таблица. Тези факти не са измислица, а международноправни норми, определени от десетки държави, обединени в организации. До Космическото право се докосва всеки бъдещ юрист.
Толкова обаче за междузвездната дипломация и правния режим на космическото пространство. Имаме все още и Земни проблеми – земни в най-прекия смисъл на думата – разрушени диги на реките, кратери по улиците, ученици, които лежат на пътя, за да проверят дали шофьорите ще съумеят да не ги прегазят. Никой обаче не нарича луди пубертетниците, които си рискуват живота срещу залог от някой-друг лев. Проблемите, както се казва, са на улицата, а не на Луната.

Коментарът е излъчен в обзорното предаване на радио Пловдив "На шестия ден". Всяка събота от 8.00 до 9.00 часа слушайте коментари на събитията от седмицата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.05.2006 г.
0
 
 
дали не потърсих - май са фантоми исках да си гледам тревица на луната ма май няма да стане
Aнонимен
на 28.03.2006 г.
0
 
 
Наистина, кажете къде се намира това посолство , а стига сте писали само за него!Искам и аз да си купя дял от Луната!
Aнонимен
на 27.03.2006 г.
0
 
 
Абе само пишете и говорите за това посолство!Няма ли да кажете къде се намира?!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: